Agenda 2023

Februari 2023

Drie februari is er weer een ADHD Café met als thema Angst. Wil je alvast (anoniem) een ervaring delen of een vraag stellen, stuur dan via messenger een bericht of via de mail. Uiteraard gaan we uiterst discreet met je bericht om.

Deze podcast gaat wel over jongeren met angst maar is toch heel interessant https://www.vprogids.nl/…/p25-Raadgevers-tegen-angst…

Tot in februari 😃

Namens het team van ADHD Café Maastricht,

Heidi Sour

Januari 2023

voor vrijdag 6 januari hebben we het thema Herstel bij een psychische kwetsbaarheid gepland.

Op 3 februari willen we het over AD(H)D en Angst hebben.

De thema’s voor de andere maanden zijn nog niet bekend.

Agenda 2022

Nieuws

Extra lange nieuwsbrief met de data voor de rest van 2022 en twee nieuwtjes over het ADHD Café Maastricht.

De afgelopen corona-jaren kon het Café vaker niet dan wel doorgaan. Erg jammer want we merken dat de behoefte om elkaar te ontmoeten groot is.

Normaal gesproken houden we een zomerstop en is de laatste bijeenkomst in juni en starten we weer in september.
Dankzij onze betrokken vrijwilligers en de welwillendheid van de InnBetween, gaan we dit jaar gewoon door in de zomer!
De data voor de rest van 2022, behoudens maatregelen, zijn 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december.
Steeds op de eerste vrijdag van de maand van 19.00 tot 21.30 in de InnBetween.

Dat was het eerste nieuwtje en nu het tweede:
Een nieuw thema waar we mee aan de slag gaan de komende tijd.

Door Miriam:
“Zie wat je wel doet, deel je succes” 

Structuur, overzicht, een geordend leven, veel mensen met ADHD dromen ervan.

Vrijdag 6 mei kwam Saskia van Eijnatten naar ons ADHD Café om ons te vertellen over hoe je je leven zou kunnen ordenen en wat een personal organizer hierbij voor jou zou kunnen betekenen. Ze had een duidelijk verhaal. Helaas is het inhuren van een personal organizer niet voor iedereen weggelegd. Daarom heeft Saskia tijdens de presentatie een aantal tips gegeven zoals begin klein, plan het begin in, werk niet te lang door en beloon jezelf met het behaalde resultaat. 

De tips zijn zinvol. Het probleem is natuurlijk dat je, als je ADHD hebt, al zo vaak, zoveel tips gekregen hebt. En dat je ook al heel vaak geprobeerd hebt allerlei verschillende tips en adviezen toe te passen. En al even vaak is het niet gelukt om ze toe te passen of vol te houden. 

Wat gaat dan nu maken dat het deze keer wel zou lukken? 

Daarom hebben wij, als organiserend team van het ADHD Café de koppen bij elkaar gestoken. Zouden wij als ADHD Café iets kunnen organiseren waarmee we jullie en onszelf kunnen helpen om het eens op een andere manier te proberen. Een manier waarop het mogelijk wel lukt om iets te veranderen. 

En we zijn tot een opmerkelijk idee gekomen. Namelijk om jullie en onszelf te helpen om bij het begin te beginnen.

Als hulpmiddel hebben we een besloten Facebookgroep aangemaakt, de “Zie wat je wel doet en deel je succes” groep. Het idee is dat je wat kleins wel doet, dit deelt in de groep en erbij vertelt wat het je opgeleverd heeft.

Zo kan ik nu met jullie delen dat ik op dinsdag 17 mei, na mijn werk, met frisse tegenzin, toch begonnen ben met de eerste opzet van deze nieuwsbrief. Wat het me oplevert is een tevreden gevoel dat het begin gemaakt is.

Bij deze nodigen we jullie allemaal uit om je aan te melden bij onze “Zie wat je wel doet en deel je succes” groep op Facebook. Deze groep is vooralsnog tijdelijk. Aanmelden kan via bijgesloten link. Natuurlijk doe wij, Heidi, Jet en Miriam, als organiserend team van het ADHD Café mee. 

Tijdens het ADHD Café op 3 juni willen we het hier dan graag over hebben. Wat gebeurt er als je stilstaat bij wat je wel doet en ziet wat het je oplevert in plaats van bezig te zijn met wat je beter, meer of wel had moeten doen? 

Helaas kost het teveel tijd en energie om een forum of iets dergelijks te maken om daar met elkaar ervaringen uit te kunnen wisselen. Daarom hebben we er voor gekozen om een groep op Facebook aan te maken. Dat betekent jammer genoeg, dat je alleen kunt meedoen als je een Facebookaccount hebt. Heb je dat niet, dan kun je overwegen om tijdelijk een account aan te maken. Als je daar een ander emailadres voor gebruikt wordt het niet gelinkt aan jouw privé gegevens.
De groep is geheim dus niemand, behalve de andere leden, ziet dat je er in zit. Als je toegelaten bent, kun je ook anoniem een bericht posten, mocht je dat willen. 
Kom je er niet uit mail dan, stuur een bericht via de pagina of bespreek het op 3 juni.
De link naar de besloten groep.
Let op, je hebt dus een Facebookaccount nodig. Toegang geven kan even duren, zie je na een week nog niks mail dan even of geef het aan op 3 juni bij de volgende bijeenkomst.

Tot ziens in de Facebookgroep en bij het Café.