Onderzoek voor en door mensen met AD(H)D

Als je zelf AD(H)D hebt een familielid of vriend kent die het heeft, dan wil je er zoveel mogelijk over weten. Maar op veel vragen is nog geen antwoord. Simpelweg omdat er nog niet genoeg onderzoek naar is gedaan. ADHDFund wil meer onderzoek naar AD(H)D mogelijk maken. En daar hebben zij jouw hulp bij nodig!

De organisatie zamelt geld in voor onafhankelijk onderzoek naar AD(H)D. Dit doen zij op basis van de onderzoekswensen van mensen met AD(H)D. Kortom, onderzoek voor en door mensen met AD(H)D! Op deze manier zijn er al diverse onderzoeksprojecten tot stand gekomen, zoals ‘AD(H)D, slaap en stemming’ en ‘AD(H)D of dementie?’.

 

Vrouwen met AD(H)D hebben eigen issues …

Niks nieuws misschien, maar toch komt er veel meer bij kijken. Welke invloed heeft je cyclus bijvoorbeeld op je AD(H)D? Heb je met AD(H)D meer kans op een post-natale depressie? Reageren vrouwen en mannen anders op dezelfde geneesmiddelen? Vragen waar vrouwen met AD(H)D graag een antwoord op willen.

Helaas zijn deze antwoorden er vaak nog niet. Daarom wordt onderzoek naar AD(H)D bij vrouwen extra op de kaart gezet door ADHDFund. In dat kader start binnenkort het project ‘Moodcycles’, een onderzoek naar het verband tussen hormonen en emotionele labiliteit bij vrouwen met AD(H)D. Als voorproefje beantwoordde  dr. Sandra Kooij alvast de volgende vraag: Wat veroorzaakt de woedebuien bij ADHD? 

 

 

Meedoen?!

Bij het project ‘Moodcycles’ kan de organisatie jouw hulp gebruiken! Hier lees je hoe je kan meedoen. Daarnaast kun je nog altijd stemmen op het thema dat jij belangrijk vind via  deze online vragenlijst. Een overzicht van alle onderzoeksvragen vind je hier.  Staat jouw vraag er niet tussen? Geen probleem! Je kunt hier je eigen vraag insturen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.