Nieuw programma bekend!

Twee maanden géén AD(H)D Café Maastricht… Dát was even wennen! Maar we hebben niet stilgezeten. De afgelopen weken werkten wij aan het programma van 2017/ 2018. Met nieuwe, aansprekende thema’s en vakkundige sprekers. De thema’s van september t/m december zijn nu bekend.


Najaar 2017 in een notendop

Op 1 september trappen we af met het thema AD(H)D en Acceptance and Commitment Therapy (ACT) met Carlein Karimoen, cognitief trainer/ coach en  mindfulness trainer. Eerder verzorgde zij al een drukbezochte introductieworkshop over mindfulness. Deze keer geeft ze uitleg over ACT, een relatief nieuwe vorm van gedragstherapie met als kerngedachte dat mensen niet van slag raken door dingen die gebeuren, maar door hun gedachten erover.

Een maand later, op 6 oktober, vertelt  Life & Mindset coach William Meister meer over AD(H)D en ondernemen. Zijn motto:

“Het maakt niet uit wat voor leven je hebt gehad en wat je hebt meegemaakt. Het maakt niet uit wat anderen over jou zeggen. Het enige wat uitmaakt ben jij en hoe je over jezelf en de ander denkt. Het enige wat uitmaakt ben jij en jouw droom. 

Dus waar wacht je nog op? Poets op die droom of ontdek jouw droom en geloof dat die werkelijkheid kan worden.”

Dat sporten gezond is, weten we allemaal. Minder bekend zijn de extra voordelen, zoals het verbeteren van je concentratie en stemming. Daarom op 3 november het thema AD(H)D en sport, met psychiater en fervent hardloper Bart Liesveld en personal trainer/ gezondheidswetenschapper Rene Reinaerts.  Ook Bart Liesveld was eerder bij ons te gast; destijds vertelde hij meer over de behandeling van een verstoord slaap-waakritme en winterdepressie bij mensen met AD(H)D.

Het vierde en laatste thema dit najaar is AD(H)D en zelfbeeld op 1 december. Enig idee hoeveel tijd je kwijt bent aan negatieve gedachten over jezelf? Wat doe je eraan? Ditmaal géén gastspreker, maar een ervaringsdeskundig specialist van ons eigen team.


Tot slot

Wil je je aanmelden voor een bijeenkomst, wil je meer informatie, heb je tips of suggesties voor ons of lijkt het je leuk om zelf een bijdrage te leveren? Neem dan contact met ons op via adhdcafemaastricht@outlook.com.

Let op: Houd onze agenda en/of Facebookpagina in de gaten voor eventuele wijzingen!

We hopen veel nieuwe en oude gezichten te zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.