Deelnemers gezocht voor onderzoek naar effectiviteit dieetbehandeling bij ADHD

header

In toenemende mate is er vraag naar behandeling van ADHD zonder medicijnen. Uit eerder onderzoek is gebleken dat een dieet effectief kan zijn: zestig procent van de kinderen die een dieetbehandeling volgden, lieten een sterke vermindering van ADHD-symptomen zien. In de TRACE-behandelstudie wordt onderzocht of een dieet als vast onderdeel van de behandeling voor ADHD kan worden aangeboden en wat de lange termijn effecten zijn. Er worden twee in potentie effectieve dieetbehandelingen onderzocht.

In de TRACE-behandelstudie wordt gekeken wat het effect is van een dieetbehandeling op ADHD. Ook wordt de dieetbehandeling vergeleken met ADHD-behandelingen die al worden aangeboden in de GGZ, zoals medicatie en gedragstherapie. Ouders mogen zelf kiezen of hun kind een dieetbehandeling of een andere behandeling gaat volgen.

NB: Deelnemers zijn kinderen van 5 tot 12 jaar.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelding

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.